2023-2024.

Обавештења за ученике осмог разреда 
Упис ученика у први разред средње школе, школске 2020/2021. године

Додатно пријављивање ученика за полагање пријемног испита за ИТ смер - фајл за преузимање

border
Куда после основне школе? Савете педагога и психолога можете прочитати овде.


border
Термини за онлајн тестирање

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

22. априла 2020. - тест из српског/матерњег језика

23. априла 2020. - тест из математике

24. априла 2020. - комбиновани тест

Ученицима ће сваки тест  бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им је проследио одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.

Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

За ученике који немају техничке могућности да раде онлајн тест (они који не прате наставу онлајн), школама ће бити на располагању сва три теста у ПДФ формату, на дан комбинованог теста, тј. 24. априла, како би их одштампале и проследиле родитељима. Уколико су у могућности, родитељи могу да дођу до школе и преузму тестове у складу са мерама безбедности и под условом да не буду уведене ригорозније мере забране кретања. Ради ефикасности и што већег обухвата ученика тестирањем, препорука је да школе на време обавесте родитеље и прикупе информације о потребама за штампаним тестовима. Ове тестове родитељи неће враћати школи, већ ће наставници кроз редовну комуникацију са овим ученицима добити информације о њиховом постигнућу и на основу тога дати упутства и материјале за учење - припрему за завршни испит.

Уколико не буду постојали услови за преузимање штампаних тестова, ученици ће преко РТС-а моћи да виде задатке и њихова решења.
border

Пријава за полагање пријемног испита за упис у одељење за ученике са посебним способностима  за школску 2020/2021. 

Због ванредног стања  пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у одељење за ученике са посебним способностима за школску 2020/2021. годину обављаће се електронским путем, веб пријавом која се налази на адреси: https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/
Пријављивање почиње у уторак, 31.03.2020. године и траје закључно са уторком 07.04.2020. године. За сва питања, примедбе, сугестије или могуће проблеме који би могли да се јаве приликом пријављивања и полагањем пријемних испита за упис у школе за ученике са посебним способностима  отворена је електронска адреса prijemni.ispiti.srednje@mpn.gov.rs
Обавештење о пријави налазе се и на сајтовима Зрењанинске гимназије за одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику, као и Музичке школе „Јосиф Маринковић”.

border

Поштовани наставници и професори,
Радио Телевизија Војводине од данас је покренула страницу на свом сајту намењену припремама за малу матуру. Реч је о екранизованим, решеним и анимираним задацима из свих седам предмета, а могу се наћи на следећем линку:

http://rtv.rs/matura

Уреднички и продукциони тим емисије "Ја бирам" Радио Телевизије Војводине

upis prvaka 

pepsi sluzba1

upis osmaka

takmicenje matematika

 

 PametnoIbezbedno

 

 

takmicenja SVA

petljajpg

 

face

 

 

 

 

 

moodle